Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Mattisson Organic Apple Cider Vinegar - Matcha & Lemon (500 ml)

500 ml
Adviesprijs € 6.95 € 5.49
21% korting
Op voorraad
Op werkdagen voor 14:00 besteld, zelfde dag verzonden
Webshop keurmerk

Productomschrijving

Wat is appelcider azijn?
Appelcider azijn (apple cider vinegar) is een goudgele substantie die ontstaat bij het fermenteren van appels. Wanneer de appels gaan gisten worden de zoetstoffen omgezet tot alcohol, wat vervolgens door azijnzuurbacteriën wordt omgezet in appelazijn. Mattisson appelcider azijn is gemaakt van biologisch geteelde appels. Deze gefermenteerde appelazijn is puur en ongefilterd. De slierten in de troebele azijn worden ook wel ‘the mother’ genoemd. Dit is het meest effectieve gedeelte van appelazijn, omdat het uit belangrijke voedingsstoffen bestaat. Appelazijn wordt al eeuwenlang gebruikt als natuurlijke remedie en als gezond ingrediënt en smaakmaker in de keuken. Mattisson appelcider azijn is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en is vrij van kunstmatige toevoegingen.

Wat is matcha?
Matcha is een groene thee die wordt gemaakt van de jonge bladeren van de theeplant Camellia sinensis. Het is een traditioneel Japans theepoeder dat wordt gebruikt bij theeceremonies en wereldwijd steeds populairder wordt als ingrediënt in verschillende voedingsmiddelen en dranken. Matcha is de enige theesoort waarbij het gehele theeblad in de vorm van poeder gedronken wordt. Matcha staat bekend om zijn hoge gehalte aan antioxidanten, cafeïne en L-theanine. De uitgesproken umami-smaak is zowel plantaardig als licht bitter.

Wat zijn de voordelen van appelcider azijn?
Appelcider azijn is geschikt voor zowel inwendig als uitwendig gebruik. Zo kan het worden ingezet als verzachtend middel voor de keel, maar kan je het ook gebruiken als tonic voor een schone en frisse huid en als conditioner voor glanzend en volumineus haar. Van appelciderazijn is wetenschappelijk bewezen dat het kan helpen bij het afvallen. Het ondersteunt namelijk de spijsvertering, de bloedsuikerspiegel en het ontgiften van het lichaam.

Hoe gebruik je appelcider azijn?
Appelcider azijn heeft een rijke, frisse appelsmaak. Je kunt appelcider azijn op verschillende manieren gebruiken. Zo ook dagelijks door het toe te voegen aan een glas water. Het effect op het lichaam is het grootst wanneer je het drinkt op een nuchtere maag. Appelcider azijn voegt ook een lekkere smaak toe aan salades, groenten of baksels. 

Hoeveel appelcider azijn per dag?
De aanbevolen dagelijkse dosering van appelazijn kan variëren afhankelijk van het individu. Over het algemeen wordt geadviseerd om dagelijks 1 tot 2 eetlepels appelazijn te gebruiken. Bij aanvang van het gebruik is het raadzaam om voorzichtig te beginnen en de dosis geleidelijk te verhogen. Het is altijd belangrijk om het etiket zorgvuldig te bekijken voor de juiste hoeveelheden.

Gebruik en bewaren
Goed schudden voor gebruik. Neem ongeveer een eetlepel als shotje, meng het met een drank of gebruik het als een dressing. Niet in direct (zon)licht bewaren. Na openen ongeveer 2 maanden houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten
Appelazijn*, Matchapoeder*, gedehydrateerde Citroen*. * Biologisch.

voedingswaarde per 100 ml
energie 94 kJ / 22 kcal
vet 0 g
vet waarvan verzadigd 0 g
koolhydraten 1,3 g
waarvan suikers 0 g
eiwitten 0,2 g
vezels 0 g
zout <0,05 g

Overige informatie over dit product

Merk
Mattisson
SKU
229706
EAN
8720959401285
Inhoud
500 ml

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel je vragen via drogist@koopjesdrogisterij.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor je klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95